Israels 62 årsdag… uppdaterat

Här följer vi upp lite tankar kring Israels 62 års dag(som vi tittade på här).
Låt oss tänka högt, gemensamt.
Finns det signaler som pekar på ett övergivande av Israel?

Ett av de intressanta sakerna vi kan läsa mellan raderna, att det förmodligen kommer bli ett ”avtal” mellan Israel och palestinierna är USAs, hmmm, reform som just blivit fastslaget i helgen.
USAs President Hussein verka just tagit total kontroll över människors liv i det stora landet i väst.

Obamas reform är nog inte alls vad många tror. Aletheia pratar en del om det här.

Personligen tror jag det KAN ha med att få total kontroll över människor och situationen, när och om USA kollapsar ekonomiskt.

Vad skulle det då har med Israel att göra?
Kanske inte det tydligaste, men ändå en paralell, tycker jag kunna ana.

Taktik

Obama verkar ha kämpat och väntat ut till han med säkerhet hade majoritet på sin sida för att rösta igenom sin Obama(s)care.
Samma sak med Israel.

Låt oss leka med tanken lite:
Ett steg för att få till skott ett samhälle som kontrolleras och styrs av en världsledare idag, krävs en kollaps av USDollarn. Men innan en sådan situation kan uppstå måste man få igenom en lag/system där man totalt kan kontrollera invånarna. Medicin, mat, etc, etc…
Så när kollapsen kommer har man redan lagligt allt förberett och förutsett för att ta total kontroll.

Taktiken Obama har agerat på är att få igenom denna Obama(s)care till vilket pris som helst. Kosta vad det kostar vill. Han har gjort sig ovän med många nu i USA. Med många dyra avgifter får allt fler med sina bostäder och kommer få det svårt att sälja av sina hus, som de inte har råd med att ha kvar.

Finns det då en parallell till Mellanöstern.
Efter att ha fått igenom sin ”reform” i USA, agerar han som en stolt härskarhare.
I något som verkar som ett storhetsvansinnesrus förnedrade han Netanyahu som i veckan reste till Vita Huset för att träffa presidenten. Istället för att ha nått fram till en förståelse och en försoningston… kom han hem med en massa krav inför Arabledarnas träff (som vi såg här) som gick av stapeln i helgen.

But Mr Obama was less inclined to be so conciliatory. He immediately presented Mr Netanyahu with a list of 13 demands designed both to the end the feud with his administration and to build Palestinian confidence ahead of the resumption of peace talks.

Han gör sig nu ovän med Israel för att få igenom sin vision med fredsförhandlingarna. Att få igång fredsförhandlingarna leder till att stärka banden med EU och Mellanöstern.
Obama agerar nu inte längre som en medlare, utan har tagit över palestiniernas(sin egen fiende som utkräver USAs död!!!?!!) förhandlingssäte och ställer deras krav på ”vägen till fred”!

Detta märks även på USA, FN och EUs högljudda tystnad på det frimodigt planerade bakhållet av palestinierna som ledde till de vildaste striderna på läääänge. Flera soldater dog och skadades. Att det var planerat rapporterade varken tidningen Dagen eller någon annan här i Sverige. Trotts att informationen finns väl tillgänglig.

När presidenten lyckats med detta, har han total kontroll.

Israel vill gärna slå ut Irans atomprogram innan sommaren, då det ryktas att de har färdiga vapen. USA vill gärna göra detta, men inte än. Inte utan stöd från arabländerna, som även dom är rädda för Iran.
Kan USAs President Hussein dela Jerusalem och proklamera en palestinsk stat innan sommaren,
har han ett helt annat utgångsläge i regionen.

USA vill nämligen inte att Israel skall slå till Iran utan att själva ha kontroll över situationen. Han blottar sitt hjärta att han inte är Israels bästa vän i nuläget, förutom i lite retorik på hemmaplan….

OM USA avvaktar lite… Kommer någon försöka ”trigga” fram en attack genom att smälla av en falsk atrapp… låt oss säga någon stans i Israel…???

Dollarn

Dollarn spelar ett för starkt vågspel just nu för USA.
Oljeländerna vill inte handla olja med dollarn längre då den är för svag. När oljepriset sänktes från $140 per fat till $50 för något år sedan drogs proppen ur där nere. Dubai är bara första landet som kollapsar. Flertalet länder har belånat sig i och med sina enorma lyxbyggen, så de är beroende av att oljan ligger på 80$ per fat. -taskigt läge…


Även om priset på oljan nu gått upp och närmar sig $80, så är värdet för lågt på dollarn, så de får inte ut tillräckligt mycket ändå…

OM det är så, som det spekuleras i, att Dollarn totalt kollapsar om något år, så är det spännande timing…

Det är inte tydligt, men OM Jerusalem delas och det blir en ny väpnad konflikt i sommar… då får jag gåshud…

(för den som inte hängt med, så ses Hurvagoggan av araberna(!?!?) som ett tecken på att Tempelbygget skall ha inletts… Det är ett steg i den riktningen…)

Annonser

14 svar to “Israels 62 årsdag… uppdaterat”

 1. Rune Johansson Says:

  Fredrik, du är alltjämt inne på ett mycket intressant spår här. Att äga kontrollen över allt och alla kommer att var en helt avgörande faktor de närmsta åren både politiskt, ekonomiskt och inte minst religiöst. Kan inte låta bli att åter igen (har tidigare gjort det i Berndt Isakssons forum) hänvisa till Lindsey Williams video http://www.archive.org/details/2009DvdLindseyWilliamsTragedyHopeRealityTheProphecyClub om ”The Elite”. Det Williams där pekar på och som nästan går som ett mantra genom videon är ”The name of the game is control”. Williams menar också att ”elitens” kontroll över hela samhällsutvecklingen redan är mycket mer utbredd än vi anar. Att oljepriset har rasat från 140 dollar till i dagsläget 80 dollar menar han också är kontrollerat och planerat. Obamas strategi både på hemmaplan och i mellanöstern kan säkert vara en del av denna ”elits” kontrollövertagande.

  En annan person som allt mer verkar ”ta kontroll” är Tony Blair. Hans “Faith Foundation” är ett mycket illavarslande fenomen och Blairs senast projekt är att jobba ihop med Rick Warren http://www.guardian.co.uk/politics/2010/mar/14/tony-blair-faith-foundation-america samtidigt som han är involverad i fredsförhandlingarna. Betänker man att han också har en väl utvecklad kontakt med Rom och RKK så kan man ana att även Blair har mer ”kontroll” än vi tror.
  Mvh
  Rune

 2. Sam Says:

  Jag har svårt att finna något relevant som är profeterat om USA i Skriften.
  Är det möjligt att nåt kommer att hända som tar bort USA som allas storebror som dyker upp när det är en konflikt?
  Däremot Ryssland, Turkiet och Iran, m.fl……
  Sam

  • Fredrik Says:

   Även om inte USA är relevant i Skriften, så är det en nyckelspelare just nu i världen. Vad som än händer där borta just nu, så påverkas övriga världen av den. Exempelvis via dollarn eller militära konflikter.
   Fokus kommer nog oundvikligen flyttas mer och mer (om möjligt!!!?!) mot Mellanöstern.

 3. Linnea Says:

  En oerhört smärtsam utveckling.

  Innerligt tack för så värdefull information…så viktig i förbönstjänsten.

  Var välsignad till max!

 4. hulda3 Says:

  Bra blogg

  Det vi ser ske över världen på alla plan är verkligen skrämmande. Och den tid vi lever i kan mycket väl vara den sista, innan något mycket dramatiskt sker; Jesu återkomst. Mycket pekar på det

  Att Israel skall bli övergivet av världen vet vi. Men vi som vet om Israels och judarnas roll får stå fasta som Israels vän och hjälpa dom

 5. hulda3 Says:

  Lasse, landet Israel tillhör det judiska folket. Det är givet av Gud till Isaks säd, Abrahams son. Sen är största delen av Israel köpt av judar. Köpekontrakt finnes, men det verkar som om man inte vill veta sånt. Men viktigast är att landet är givet av Gud till judarna

  Palestinier finns inte egentligen som folk. Dom är från Jordanien. Palistinier var ett okvädningsord som engelskmännen gav landet och folket

  välkommen att läsa
  http://hulda777.wordpress.com/

 6. SamuelB Says:

  Jag ville bara korrigera angående Dubai. De har knapp någon olja utan har lånat utan egentlig säkerhet. De hoppas på att bli mellanösterns stora finanscentrum, liknande Singapore eller London. Olja har däremot deras grannland, Abu Dabi, som har gått in och stött Dubai när de annars hade varit tvungna att ställa in alla betalningar.

  Sedan tycker jag du har fel om Obamacare. Som det ser ut nu så kommer den reformen att spara runt en triljard dollar inom kanske tjugo år när den är fullt implementerad. Sedan ger det mycket stöd till familjer med låga inkomster som annars inte skulle haft råd med sjukförsäkringar.

  Det två största problemet för U.S.A. är stora ofinansierade pensionsåtaganden, ett problem de delar med resten av västvärlden. Det andra är att de har ett kaputt system vad det gäller patientvård, där kvantitet betalas framför kvalitet. Det är anledning till att Medicaid och Medicare kommer att får problem.

  • Fredrik Says:

   Tack Samuel för din input…
   Du har rätt när det gäller Dubai… det har inte mycket till Olja, men är ett land som kollapsar i oljeregionen… huruvida det blir dominoeffekt återstår ju och se.

   Sen att man tar kontroll över ameikanarna via Obamacare… det utesluter ju inte att det är positivt för de utsatta till en början… Men vi får avvakta och se.

   Man kan ju alltid hoppas jag har helt fel.

 7. Tyvärr var det inget aprilskämt…. « Isaskar Says:

  […] Hur som helst… idag läste jag att 36 månader efter att den passerat och blivit lag… så kommer man börja tvinga att chippa… Tyvärr var det inget aprilskämt… men däremot ett spännande datum med tanke på detta… och detta… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: