Vissa kan få fängelse, andra blir portade…

I Polen uppskattades inte popstjärnan Dorota Rabczewskas idé att ”Bibeln skall ha skrivits av vindrinkare och sådana som rökt för mycket örtcigaretter”… och inte nog med det… hör och häpna.. hon tror ”mer på dinosaurier än Bibeln”

Kyrkans män vill nu sätta henne i fängelse för detta… eller åtminstone dryga böter.


Vad har hon och Elton John gemensamt….???

Ja, hmmm vad säger man om religiösa väktare. Så särskilt trygga i sin övertygelse verkar de inte vara i alla fall…

Vem tar ett sådant uttalande på allvar… Allt det bevisar är väl snarare att hon är ”så blond som hon utgör sig för att vara”…
Men att ropa ”fängelse och böter” efter henne… vad är det för samhälle att representera… (eller religiös åsikt för den delen…)

Nog är hennes åsikter lite töntiga med tanke på hur Bibeln är skriven. Och visst var författarna påverkade…. men knappast av droger 😉

Passar man sig så kan man alltså få fängelse, eller helt enkelt bli portad från vissa länder.

Vad kan gå fel….???

Annonser

8 svar to “Vissa kan få fängelse, andra blir portade…”

 1. Staffan Says:

  Checkar man på news.google.com, för UK, ser man att Daily Telegraph hade en stump den 5 maj. Inga andra riktiga tidningar i UK eller US tar upp det (enligt Google), och inga tyskspråkiga eller franskspråkiga.
  – Men DN.se låtsas vara upprörda den 9/5, och Dagen.se den 10/5.
  – För egen del tolkar jag nog detta som det vanliga gudlösa DN-tugget. Redan 1908 ”avskaffade man djävulen”… Försökte, åtminstone.

  • Fredrik Says:

   Ärligt förstår jag ine vad den stora grejen är riktigt… Finns det inte de som säger värre saker än det där… ”Jag tror på dinosaurier…”

 2. Mattias J Says:

  Pigan Lina frågade: ”Kometen, tror du verkligen att den kommer?” på vilket drängen Alfred svarade: ”Ja, om det står i tidningen så är det väl sant?”. Om du betraktar dig som upplyst så anser jag att man i det begreppet måste lägga in även en verklig ambition om att hålla sig informerad. Och i det ingår INTE att utan omsvep svälja vad som står i svenska tidningar.
  Det här är så nära en anka man kan komma.
  Den här tjejen liksom en del andra artister testar gränser för vad som är förenligt med god smak i vårt södra grannland. Det görs på samma sätt som gjorts i en massa fall tidigare. Att vara provokativ är en del av artistskapet kanske, det är möjligt att se detta hos Sex Pistols, NWA, Ebba Grön, RATM etc etc etc. Men vad det INTE är, är det som står i DN. Hon har gjort sådana här uttalanden i parti och minut, blir sedan polisanmäld av någon som blivit sur. Eftersom Polen är ett rättssamhälle har polis och åklagare vissa skyldigheter att utreda. Och varje gång har de kommit fram till att underlag för att väcka åtal saknas.
  Men en svensk tidning slår upp det stort flera månader senare, och stora delar av den svenska politiska bloggosfären sväljer betet med hull och hår. Litet sorgligt faktiskt.

 3. MB Says:

  Ja hon är i alla fall medlem i Mensa. Är du det?

 4. Sam Says:

  http://www.mensa.org/workout
  21/30 🙂
  Sam

 5. Fredrik Says:

  heh…
  IQ fiskmås… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: