Jesus, om Björklund får be… Uppdaterat!

Från Aftonbladet: och Dagen:

Uppdaterat!
Som ett brev på posten kom svaret, inte helt oväntat, snabbt och snyggt paketerat från farbror Ohly!
Vad är hans argument? -Det är omodernt!

Inga stora överraskningar här inte…
🙂

Annonser

15 svar to “Jesus, om Björklund får be… Uppdaterat!”

 1. Sam Says:

  Ska vi våga gissa att han kommer att bli ”justerad”?

 2. Elias Says:

  Inte vet jag om det är det här är det vi kristna behöver? Tror inte skolan kan fylla upp där vi kristna redan har missat och felat. Kan inte begära att lärare oavsett tro skall kunna ge oss en kristendom eller kristen tro som är värd namnet. Om frikyrkliga kristna inte gillar vår statskyrka hur skall vi då tro att ”skolans kristendom” skall fungera eller duga?

 3. isaskar Says:

  Välkommen till Isakar, Elias.
  ”Tror inte skolan kan fylla upp där vi kristna redan har missat och felat.”
  –Bra poäng!!!

 4. Lennart Says:

  Det vore roligt om man någon gång vill vara objektiva när det gäller religion.

  Det är ett faktum som bevisas av alla undersökningar att i stort sett ALLA framstående demokratier är byggda på kristen grund. Och de allra främsta är de protestantiska länder som haft många väckelserörelser, USA, England, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Holland och Schweiz.
  Upplysningstiden framträdde samtidigt som protestantismen och de stora väckelserna.

  Alla länder som haft ateistiska (förment neutrala sekulära) regimer har varit fruktansvärda diktaturer, Sovjet, KIna, Kambodja, Rumänien, Nordkorea, Kuba etc. Vill vi gå åt DET hållet och lära oss att alla religioner och ateism är lika värdefulla, när det bevisligen inte är så rent dmeokratiskt, utvecklingsmässigt? Var är forskningen mest framstående? Varifrån kommer nobelpristagarna? Vilka har den mest jämlika vården och undervisningen etc?

 5. Camilla Grepe Says:

  @Lennart
  Är du helt säker på att inte den gemensamma nämnaren är att vi är blonda och blåögda…? 😉

 6. Lennart Says:

  Absolut! Det har ingenting att göra med hudfärg eller etnicitet…..

 7. Eva som lever Says:

  Jag tycker att vi skall kalla det för Bibelkunskap istället för kristendomskunskap och ha Bibelkunskap istället för kristendomskunskap. Då blir vi av med villfarelser och korsfararmörkret. Istället kommer vi att välsigna Gud, frälsningen genom Jesu död, Israel får sin existens motiverad gratis och Sverige får ett mer upplyst folk.

 8. Elias Says:

  @Eva
  Alla är inte kristna i Sverige och att begära att svenska lärare skall bedriva bibelstudier med syftet att frälsa människor och rättfärdiga Israels vara låter i mina öron mycket naivt. Om något skall göras för att föra kristendomen framåt så tror jag inte att det är en uppgift för sekulariserade politiker. Och idag är det inget parti i Sveriges riksdag som ger kristendomen PR värd namnet.
  Elias

 9. isaskar Says:

  ”Och idag är det inget parti i Sveriges riksdag som ger kristendomen PR värd namnet.”
  -Det verkar ju onekligen så…

 10. Sam Says:

  Eva, du tänker som Bererna i Apg 17?
  Jag anser också att Skriften bör det undervisas om i skolorna. Inte speciellt kristendomen.
  Sam

 11. Elias Says:

  Eva och Sam, från vilket perspektiv vill ni att skolans pedagoger skall undervisa om skrifterna? Har ni varit i en vanlig kommunal skola där verklighetens folk finns? Jag är själv kristen och uppfostrad i en frireligiös familj där min mor stod för bibelundervisningen och jag är idag oerhört tacksam för den tid hon lade ner på det. Kan idag bara konstatera att det hon gjorde är långt mera värdefullt än det jag hörde ifrån många av de glada amatörer som steg upp i talarstolen. Om inte ens de som tycktes kunna förklara bibelorden lyckades hur skall man då kunna förvänta sig att icke troende människor skall kunna undervisa om bibelns ord så att det närmar sig det ni hoppas på?

 12. Sam Says:

  Elias>
  ”Har ni varit i en vanlig kommunal skola där verklighetens folk finns?”
  Jasså de finns där?? Jag som har letat och letat. 😉
  Varför skulle inte skola kunna undervisa om Bibeln lika väl som om fri sexualitet? Vi får väl förutsätta att i båda fallen har läraren ingen egen erfarenhet av ämnet, va?
  Jag ser det inte som speciellt svårt att undervisa om de tio viktigaste principerna som finns genom hela Bibeln.
  Bl.a det finns bara en Gud, YHWH, som står bakom och upprätthåller allt.
  Tillbe inga andra icke-gudar eller beläten.
  Missbruka inte Hans namn.
  Vila på vilodagen.
  Hedra din mor och far (singular inte plural)
  Mörda inte
  Hoppa inte över skaklarna. (håll dig till din maka/make)
  Ta ingen annans egendom
  Ljug inte om andra.
  Låt grannaen ha sitt ifred.

  Ganska så enkla principer, eller hur?

  Vi hemskolar våra barn helt och hållet, vilket fungerar väldigt bra.

  Sam

 13. Elias Says:

  Sam, jag tror fortfarande inte att du hänger med och förstår vad som händer i våra skolor och definitivt så har du ingen aning om vilka som jobbar där. Guds budord är definitivt grunden för ett tryggt liv och ett fungerande samhälle. Men för att det budskapet skall komma ut och verka så måste vi själva börja ta del av dessa budord, vi som kallar oss kristna, bibeltrogna eller vad det nu kan vara. Ansvaret för att nästa generation skall kunna sin bibel och dessutom inse hur viktigt det är att följa bibelns instruktioner ligger helt på oss som tror på bibeln. Vi kan inte lägga ansvaret att bedriva bibelstudier på sekulariserade och icke troende människor i skolan.

  • Sam Says:

   Ja du får det att verka hopplöst, tycker jag.
   De som lär ut i skolorna är ju styrda av vad som gemensamt kommits fram till ska läras ut. De som till syvende och sist bestämmer innehållet i lärolanen är invalda av folket. Eller tillsatta av folkvalda.
   Jag håller med om att de flesta som säger sig tro på och leva efter Skriften inte har en aning om speciellt mycket i Skriften.
   Det är ett mycket sorgligt förhållande.
   Jag vill mena att det är ett personligt ansvar att ta reda på vad som står i Skriften och leva efter det. Tron är personlig och individuell. Vi ska inte dömas kollektivt för våra gärningar. Att tro att man är ”säker” bara för att man går i kyrkan en dag i veckan och lyssnar till en ”motivational speaker” och musik med drag i, är lite naivt.
   Om kyrkorna verkligen undervisade från Skriften och sen valde man in Bibeltroende i ledande ställningar så kunde det bli bättre för våra barn.
   Men kristenheten har ju gett ifrån sig styrandet av landet för länge sen. Kring sekelskiftet om jag inte minns fel. Så inte undra på…..
   Jag är glad att du verkar ha lite av Bereernas inställning. Tappa inte modet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: