Vad är skillnaden???

När är liv ett liv?

GULFPORT – A man accused of beating his ex-girlfriend to death with a stick Nov. 8 will be charged with the rare crime of murdering an unborn child, Harrison County prosecuting attorney Herman Cox said.

A change in state law in 2004 broadened the definition of a fetus to “every stage of gestation from conception until live birth.” The penalty for killing an unborn child is up to 20 years.

Vad är skillnaden med abort???

(hat tip/the weazel)

här kan det visst oxå gå till… yikes!!!

Annonser

12 svar to “Vad är skillnaden???”

 1. margalit Says:

  Det finns ett kvitto på alla mördade barn att vänta. Man nämner inte ens att det är barn man dödar. Men alla bilder visar att det är små babysar.
  Jag som själv gjort abort för länge sedan känner avsmak för mitt eget handlande. Något har gått fel när mammor låter mördare döda sin egen avkomma redan när dom ligger ”skyddade” i moderlivet.

  • isaskar Says:

   ”Det finns ett kvitto på alla mördade barn att vänta.”
   -Tungt…

   ”Något har gått fel när mammor låter mördare döda sin egen avkomma redan när dom ligger ”skyddade” i moderlivet.”
   -Något är grymt här… Tänk om alla skulle få upp till 20 års fängelse för aborter…

 2. Gunnar Johansson Says:

  ”Makabert och avskyvärt”, löd vissa spontana kommentarer med anledning av upptäckten av de här dödade, ofödda barnen. Därför höjdes genast röster i Thailand för att legalisera abort.

  Men det förefaller ju vara en riktigt dåraktig strategi. Inte kan väl abortliberalerna på fullaste allvar mena att en lag om fri eller friare abort gör dödandet av de ofödda barnen mindre makabert och avskyvärt? I stället blir det sannolikt betydligt fler barn som nekas möjligheten och rätten att få födas.

  Aborter kan aldrig bli annat än en motbjudande och makaber företeelse, oavsett om de är ”legala” eller ”illegala”. I bägge fallen handlar det om samma destruktiva handling: att döda ett ofött barn. En lagändring kan omöjligt ändra på den verkligheten.

  Den spontana människans reaktion på den här nyheten från Thailand är begriplig och naturlig. Vem skulle inte bli mycket illa berörd av den fruktansvärda åsynen av aborterade barn? Men det här problemet blir ju faktiskt inte ett dugg mindre av att aborterna industrialiseras på löpande band, som i bland annat Sverige. Det blir bara lite mindre synligt.

  Ibland är verkligheten helt enkelt för svårsmält, även för oss vuxna. Då kan det vara frestande att försöka ändra på det yttre regelverket i stället för att konfronteras med själva kärnfrågan – det ofödda barnets rätt till liv.

  • isaskar Says:

   ”Ibland är verkligheten helt enkelt för svårsmält, även för oss vuxna. Då kan det vara frestande att försöka ändra på det yttre regelverket i stället för att konfronteras med själva kärnfrågan – det ofödda barnets rätt till liv.”
   -Där sa du något!!!

 3. Gunnar Johansson Says:

  Tack, Isaskar!

  För dig och andra abortkritiker kan jag rekommendera en titt på den här bloggposten hos ”Pia mitt i livet”:

  http://piamittilivet.blogspot.com/2010/11/kvinnans-kropp-kvinnans-beslut.html?showComment=1290268980296_AIe9_BGQoso-uHp_vRuabZ0w1Y-hU3qCKFZuOTTng1-wCwnsD4SkrQ9O3cANINSpQWPhr6iqM1nvUextixF3I5R3vgE6aYXvco7AL31cGnMgS5mOjDIC_zAUlBi8AkARHMp6hhmon3YbhoyQqz3aptkKXhMpUmgsDGGVlvXPSdMFkVA4ga2p7OV5GXEBknI8xtXtgsMfvehvEEDIBEPoELHYHq5JGnDtB0CeGgeU3HIgi8Gx9_colS4yekojto4f7_gyYLZAh_nZw_ikDAdYlNFlJYcTJMshKiqNimkBilgl2kgGvzS_16zPrN5aIZyt8saW8cJSGwu7DRf05krWJcZrRf7FSEveVmJCbaC9UM9-UN4RU1iZKxPtKYytFXkdl9BTJY7y8hzyoZ4RpUdTFsC-UaW_i2FJ9Q2V7FEinZ1FhfsOngobPGyCDjk57gv3UcjBnvDFUrHmrVBuaUbYmqDyJYkelNU7GRZvIg5zONUWupewf0cwnK7AZ6lSzuBAnEzTGIOvJU2uQZaTdGyva7FWLh64LWKcuNd2Ezpw7AiXScKCxGfJZ2a8-uhnW3Ogz5t6cUORZaB4SP2p83ZFfXZRQB_Jxae1b01ZHBIkdDYWOPWchDjZtHU#c7423263362007182806

  Pia är abortliberal. Jag vände mig mot hennes resonemang, vilket gav upphov till de sedvanliga skenargumenten hos hennes åsiktsfränder. Skriv gärna ett inlägg även där! Ibland är det riktigt spännande att ge sig in i lejonets egen kula…

 4. Sam Says:

  Jag kan nämna att här i Canada så blir inte ”en del av en kvinnas kropp” barn förrän ”det” tar sitt första andetag.
  Utom när det gäller att få ut pengar från försäkringsbolag.
  Om t.ex en havande kört i fyllan eller osmart på annat sätt så att ”det” blir skadat i en olyckas, så kan ”det” stämma modern och hennes försäkringsbolag ge ut ersättning till ”det” som senare blir en människa när ”det” tar sitt första andetag.
  Krångligt?
  Ja för mig i alla fall. Varför ska det ha betydelse var en människa befinner sig?
  Bottom line= en abort stoppar hjärtslagen i en individ som bara behöver växa till sig! 😦
  Sam

  • isaskar Says:

   ”Utom när det gäller att få ut pengar från försäkringsbolag.”
   -Det finns alltid ett kryphål alltså!!! Ingen regel utan undantag…

   ”…en abort stoppar hjärtslagen i en individ som bara behöver växa till sig! ”
   -Det går inte att förneka…

 5. Andreas Frost Says:

  Du undrade om det är någon skillnad…svaret är kort och gott: Ingen!

 6. Gunnar Johansson Says:

  I mitt föregående inlägg länkar jag till en bloggtråd om abort (”Pia mitt i livet”). Där inkom under söndagskvällen följande anonyma inlägg:

  ”Anonym sa…
  En kompis till mig hade gjort 3 aborter, emot sin pojkväns vilja. Han tyckte att det var onaturligt. ”Hur känns det nu” frågade jag henne? -Ingenting, jag känner ingeting. Jag förstår inte att folk pratar om att det skall vara så farligt att ta abort.

  Då blev jag stum. Hon hade hållt detta hemligt i åratal. Några månader senare kastade hon sig framför tåget, djupt olycklig. Efteråt när vi pratade om detta i bekantskapskretsen så visade det sig att det inte bara var för mig hon hade berättat sin hemlighet. Finns det ett samband mellan hennes arborter och att hon 20 år senare först berättade om dem sedan begick självmord? Jag tror det.

  21 november 2010 21:00″

  Hur tolkar Isaskar, Andreas Frost, Sam och andra läsare på den här bloggen inlägget här ovan? Känner ni igen problematiken med ökad risk för självmord med anledning av genomgångna aborter?

  • isaskar Says:

   oh va tungt…
   Efter som jag är man så är det ju svårt att krypa in under skinnet på en kvinna som gjort det.
   Däremot har jag genom andra situationer kommit nära ”problematiken”.
   Att uttala sig om ett enstaka enskilt fall (som politiker säger) kan man ju inte. Men däremot, med tanke på hur kvinnor med abort på samvetet ofta mår, så finns det nog ett oroväckande samband.
   Vem kan leva ett liv som om inget hade hänt efter det att man släckt ett hjärtas rytmiska ljud?

  • Andreas Frost Says:

   Hej Gunnar!

   Jag tror absolut det finns ett samband där. Alla tar kanske inte sitt eget liv men att det påverkar dom är jag helt säker på. Gör det inte det beror det väl på att man redan är så hårdhjärtad och död inombords.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: