Ska Sverige nu oxå erkänna Palestina som stat? Grattis Israel 62?

Mahmoud Abbas Abu Mazen känner vind i seglen efter alla Sydamerikanska framgångar att få Palestina för första gången i världshistorien att bli erkänd som en egen stat.

Nu går Abu utanför fredsförhandlingarna och vänder sig till EU för att fiska röster där… och bland annat vårt avlånga land i norr står på listan.

Palestinians appeal to European countries: Recognize state even without peace deal

In wake of EU’s decision to wait until ‘appropriate’, PA negotiators bring request for the first time to individual countries – France, Britain, Sweden and Denmark – as well as to the European Union envoy.

Ska Sverige nu ge Israel sitt erkännande till Palestina i 62års-present åt Israel???

RAMALLAH, WEST BANK - NOVEMBER 11: In this handout image supplied by the office of the Palestinian President, Palestinian President Mahmoud Abbas marks the sixth anniversary of the death of late Palestinian President Yasser Arafat on November 11, 2010 in Ramallah, West Bank. Arafat was President of the Palestinian National Authority (PNA), Chairman of the Palestine Liberation Organization (PLO), and leader of the Fatah political party, which he founded in 1959.
Hip Hip Hurra! Hurra Hurra Hurrrrraaaaaaa!!!!

18 svar to “Ska Sverige nu oxå erkänna Palestina som stat? Grattis Israel 62?”

 1. margalit Says:

  Ända sedan början på 1900-talet har araberna hoppat av varje gång det blivit tal om att ett palestina skulle tillkännages vid sidan av Israel.

  Muslimerna vänder sig överallt nu. Som om erbjudandet inte förr givits till dom. Jag tänker EU, FN, förenade det och det. Det låter som om en biblisk profetia närmar sig sin fullbordan. Att länder i förening med varandra skall gå EMOT Israel och den judiska befolkningen

  Något känns otäckt och bråttom bråttom bråttom.

  • isaskar Says:

   Ja, att leva sida vid sida med en erkänd stat som heter Israel, finns inte på någon av deras kartor… vare sig i talespråk eller på riktigt…

   Nog är det hårresande att de nu agerar som de gör, att aktivt söka stöd för att dela Israel och Jerusalem…

   • margalit Says:

    Nej självklart inte. Men du och jag vet och har sett det Isaskar. Frågan är varför inte, som tex våra svenska politiker, har sett det.
    För att förstå mellersta österns problematik måste man sätta sig in i religionerna och själva tänket. Men det gör man inte. Man försöker, som i vårt land, applicera vårt svenska tänk på mellersta östernproblematiken och det kommer aldrig att fungera. Undrar när dom skall fatta det?

    Ja du Isaskar, Jerusalem, men du och jag vet vad som händer om och när dom ger sig på Jerusalem, Guds stad,

   • isaskar Says:

    ”För att förstå mellersta österns problematik måste man sätta sig in i religionerna och själva tänket.”
    -Det tror jag med.

    ”Man försöker, som i vårt land, applicera vårt svenska tänk på mellersta östernproblematiken…”
    -Jag bodde några år i Afrika och trodde mitt svenska tänk skulle funka på mina anställda… Efter ett par månader var det jag som fick kapitulera och lära mig manövrera i deras kultur… Viktig lärdom, vill jag säga… Vårt ”blåögda” naiva tänk kommer nog inte göra mycket nytta i denna Mellanösternproblematiken. Snarare blir vi utnyttjade…

    ”Ja du Isaskar, Jerusalem, men du och jag vet vad som händer om och när dom ger sig på Jerusalem, Guds stad”
    -Det känns gött att vara på den segrande sidan…

  • Sam Says:

   Margalit
   ”Man försöker, som i vårt land, applicera vårt svenska tänk på mellersta östernproblematiken och det kommer aldrig att fungera. Undrar när dom skall fatta det?”

   Kristna läser Skriften med precis samma attityd och med samma usla resultat!!
   😉

   Isaskar
   ”Efter ett par månader var det jag som fick kapitulera och lära mig manövrera i deras kultur… Viktig lärdom, vill jag säga…”
   Jag har precis samma erfarenhet!
   Sam

 2. margalit Says:

  Angående delning av Israel. Finns snart inte så mycket mer att dela upp. Det i sig ensamt visar att vi närmar oss ett klimax här snart.

  D.S. muslimerna skulle spy om dom visste HUR stort Israel egentligen är och kommer bli (sg) Ännu har dom inte kopplat på det.

  • isaskar Says:

   ”D.S. muslimerna skulle spy om dom visste HUR stort Israel egentligen är och kommer bli (sg) Ännu har dom inte kopplat på det.”
   🙂

  • Lars W Says:

   Där får man vara lite försiktig. Själva Israel kommer under den messianska tiden enligt Hesekiel kap 47-48 att begränsas av Floden och Havet d v s Jordan och Medelhavet. Det kan mycket väl tänkas att området fram till Den stora floden blir ett mandat under Israels överhöghet och skulle då omfatta Stora delar av Syrien, Irak, Jordanien och Saudi-Arabien. Liksom stora delar av Egypten åt andra hållet. Men Israel som nation kommer fortsättningsvis att ”trängas”mellan Havet och Floden.

 3. Says:

  Isaskar, du vet väl varför Mahmoud Abbas kallas för Abu Mazen?

  • isaskar Says:

   Det var länge sedan jag tänkte på det.
   Om jag inte minns fel så är det hans terroristsmeknamn.
   Han var ju med, anses det väl, och möjliggjorde terrordådet under OS i Tyskland.
   (Sen heter väl hans son Mazen oxå, Mazens Pappa)
   Rätta mig om jag har fel.

 4. Says:

  Du visste det, det betyder Mazens pappa. Det är vanligt att man kallar sig så eftersom det är en stor heder att ha en son. Jag tror att det bara gäller om den förstfödde är en son. Jag heter alltså också Abu Per. 🙂

 5. Andreas Frost Says:

  Ska muslimer fiska röster i Sverige genom att skrämma upp folket med självmordsbombare? Är det inte så de ofta går till väga? Går det inte genom fredliga samtal försöker man istället få det man vill genom att skrämma upp och hota nationer.

  En fråga till alla er som kanske är mer kunniga på området. Uppmanar Koranen till att mörda sk otrogna? Vissa muslimer säger att Koranen inte gör så medan andra människor säger tvärtom.

  • Lars W Says:

   ”En fråga till alla er som kanske är mer kunniga på området. Uppmanar Koranen till att mörda sk otrogna? Vissa muslimer säger att Koranen inte gör så medan andra människor säger tvärtom.”

   De som kan sin Koran känner till följande texter:

   “Det rättvisa straffet för de som kämpar emot GUD och Hans budbärare [motsätter sig islam], och som begår hemska brott, är att dödas eller korsfästas, eller att få sina händer och fötter avskurna på alternerande sidor, eller att landsförvisas. Det är för att förödmjuka dem i detta livet, sedan drabbas de av ett mycket värre straff i Livet Efter Detta.”
   Surah 5:33

   “När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.”
   Surah 9:5

   “Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villlig underkastelse, och känner sig underdåniga.”
   Surah 9:29

   Det är bara, som det heter, ett axplock.

   • isaskar Says:

    Lars W
    Tack för inläggen. För den okunniges öga förefaller det ganska solklart…

    Trist att alla deras kapitel är så Surah…

  • isaskar Says:

   ”Vissa muslimer säger att Koranen inte gör så medan andra människor säger tvärtom.”
   -Bra fråga.
   Problemet som jag förstår det är att det egentligen inte spelar någon roll, då det ryktas att det är ok att ljuga för oss ickemuslimer…
   Men förhoppningsvis är det fel det oxå.

   Ett sätt att se det är väl att lyssna till klassikern:
   ”Se på frukten!!!”

 6. Lars W Says:

  Jag tycker det vore bra om Palestina äntligen erkändes som stat.

  Ur Wikpedia:

  ”Före självständigheten 1946 var landet [Jordanien] tillsammans med nuvarande Israel och västbanken ett mandatområde som förvaltades av Storbritannien. Området kallades för Palestina. 76% av området låg öster om floden Jordan och den delen kallades Transjordanien. År 1921 delades detta mandat i två delar, och området öster om Jordanfloden blev Emiratet Transjordanien.”

  Namnet Jordanien känns alltså som en sentida efterhandskonstruktion. Palestina vore det rätta namnet med tanke på att hela 76% av mandatet Palestina låg inom detta lands gränser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: