Spej och hå, knota på…. Korach, Aviram, Datan och spejarna

Det går inte att undgå hur de senaste två veckorna i media kring Israel har handlat mycket om Ship to Gaza.

Både politiker med inflytelserika journalister skall åka med på flottan samt tar parti och släpper igenom grova osanningar om landet och låtsas som ingenting. De medvetet jobbar med terroristgrupper som vill utplåna Israel. Kyrkans tidning har till och med en reporter med på flottan.
När de konfronteras kallas det hatpropaganda.


Lars Ohly bär en scarf där Israel är förintat och icke existerande.

Dessutom har vi de naiva medborgarna som backar upp utan att förhålla sig till fakta och ryks med i spänningen för att bråka ”mot” Israel.


Från Stockholm.

(Därutöver har vi gruppen som reser med för att söka martyrdöden, dvs… de reser för att räkna med fight och i bästa fall död… alltså inte något fredligt ickevåld.)

Och??

Den som väljer att följa med i den läsningsplan som Jesus gjorde genom Moseböckerna, den profetiska rytmen som synagogan bevarade, märker att under dessa två veckor handlar det om:

1) Spejarna som kom tillbaka för att avlägga en falsk rapport. De sa visserligen att landet bär god frukt och allt det där. MEN de stannade inte där utan fortsatte med:

”Men/Dock/Emellertid”. Det finnt också jättar…. osv. ”Vi kom till det land som du sände oss till. Det flödar verkligen av mjölk och honung, och här är frukt därifrån. Men folket som bor i landet är starkt, och städerna är befästa och mycket stora. Dessutom såg vi avkomlingar av Anak där. (4 Mos 13:28-29)

Det Hebreiska ordet för Men/Dock/Emellertid är ovanligt i sammanhanget. Det är efes, istället för aval, och betyder: noll.
Texten speglar alltså att: Visst! Det stämmer att frukten är god etc, men allt det där betyder noll, nada, zip… för vi såg jättar osv.
Folket blev bittra, oroliga, rädda, arga och vänder sig mot Guds löften.
10 spejare avlade en falsk rapport. Siffran 10 pekar på nationerna i skriften.
Nationerna väljer medvetet idag att avlägga falska rapporter om Israel. Folken blir arga och vänder sig mot Israel och Guds löften.

2) Korach, Datan och Aviram vänder sig mot och utmanar Guds utvalda och avskilda representanter, Mose och Aron. De anklagar dem falskt.
Korach hade med sig 250 politiska ledare/prinsar samt en rad vanliga medborgare som hade gått på deras propaganda och felaktiga lögner om Mose & Aron.
Korach och hans ledare utmanar deras ställning och skall offra det heliga offret som bara överste prästen får göra. ”Skulle Gud ha sagt till er att…..”
Nu visade det sig att det inte gick bra för varken Korach, Datam eller Aviram.
Gud ber Mose och Aron att avskilja sig från dem och tar därefter hand om business. Korach och hans banditer slukas av eld. Datan, Aviram med deras sort slukas av jorden.
Oavsett vad bittra politiker, journalister och de som gått på deras version av vad som pågår… så har Gud valt ett sätt och att utmana Guds väg kommer i slutänden inte bli bra.

Kanske vi skall göra som Mose och Aron och separera oss från deras åsikter och umgänge när de utmanar Gud och sprider felaktiga rapporter om Guds Ord, Hans Överste Präst(Messias), Hans väg och tillvägagångssätt…???
Kanske skulle vi ställa oss på samma sida som de:

 ”Gå bort ifrån denna menighet, så skall jag i ett ögonblick förgöra dem.” Då föll de ner på sina ansikten.
Och Mose sade till Aron: ”Tag ditt fyrfat och lägg eld från altaret på det och strö på rökelse och bär det genast till menigheten och bringa försoning för dem, ty vrede har gått ut från HERRENS ansikte, hemsökelsen har börjat.” Aron tog det Mose hade sagt och skyndade mitt in i församlingen. Och se, hemsökelsen hade redan börjat bland folket. Aron lade på rökelse och bringade försoning för folket. Han stod mellan de döda och de levande, och hemsökelsen upphörde. (4 Mos 16:45-48)

Kanske…

…vi skulle vakta vår tunga från att släppa ut giftiga felaktiga kommentarer. Åtminstonne vara tysta och upprepa andras anklagelser om vi inte själva har undersökt båda sidor och alla fakta.
Ju längre man avstår från felaktigt tal, desto lättare blir det.

Dessutom ser vi här hur Mose, som snart insåg att hans tid som profet var över, skyndade sig att lämna över till överste prästen Aron. ”Nu får du rycka in och ta över med din rökelse”.
Han ställde sig mellan de levande och döda… och hemsökelsen stannade upp.
Precis som då, så behöver vi idag Guds utvalda redskap för liv… vi kan inte själva reda ut våra dumheter när det kommer till synden mot Gud.
Tänk att vi har en överstepräst som har försonat oss med Gud och som idag är med och ber med oss till Fadern som sitter på Tronen i det Himmelska…

Han är den samme igår, idag och i evighet…
Vilken nådefull Gud vi har!!!

Annonser

Ett svar to “Spej och hå, knota på…. Korach, Aviram, Datan och spejarna”

  1. T Says:

    Lighten up, and be Enlightened..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: