Kd möte i Göteborg

Kd:s Göran Hägglund fortsätter skapa udda rubriker.
Men när tre omtalade utmanare till Hägglund mötte väljare Göteborg i ett öppet möte, är det tyst i media.

En av besökarna i mötet Andrès Chachòn skriver här på isaskar en kommentar:

Vi var ett 70-tal partimedlemmar och intresserade som på inbjudan av vår välkände riksdagsledamot Annelie Enochsson kom till ”Adam`s Cafe” på Frölunda Torg under söndag eftermiddag.


Vädret var strålande och förväntan var hög bland de samlade att få ta del av vad Göran Hägglunds ”utmanare” Mats Odell, (ordf) Bengt Germundsson (1:e vice ordf) och Ebba Busch (2e vice ordf) ville erbjuda oss av ”nytänk”.
I bakvänd ordning så presenterade sig de tre presidie-kandidaterna.

Ebba Busch som till vardags är Sveriges yngsta kommunalråd i lärdomstaden Uppsala, framstod som just den fräscha, modiga och och inte minst som den ideologiska politiker hon är. Ebba Busch har varit en av de drivande krafterna bakom ungdomsförbundets tydligt konservativa inriktning. Hårda frågor har blandats med en varm och tydlig värdeorientering.

Ebba följdes av den närmast legendariska Bengt Germundsson ifrån Markaryd, som såg till att hans Kd uppnådde 44% av väljarstödet i det senaste valet!!! Denna markerade sitt djupa missnöje mot det frånvarande, ointresserade och närmast arrogant ledarskap som Hägglund uppvisat år efter år. Han känner sig tvingad att kandidera om Kd ens ska finnas kvar i riksdagen efter valet år 2014. ”Vi befinner oss i den värsta krisen sen 1994”. (då partiet på 4% linan behöll sin plats) Han har alltid upplevt ett tydligt intresse och snabb respons i Mats Odells ledarskap, till skillnad ifrån Hägglund. Därav ställer Germundsson upp bakom denne i ett framtida presidium. Han tror sig kunna bidra med sina erfarenheter ifrån ett framgångsrikt kommunuppdrag.

Mats Odell avslutade med att tacka sin familj för deras absolut nödvändiga och ovärderliga stöd. ”Att ställa upp mot en gammal vän är aldrig lätt.” Partiets överlevnad har drivit honom till att utmana Hägglund. Under åratal så har han känt en vanmakt över det frånvarande ledarskap som Hägglund och dennes bunkerstab uppvisat. Företagsfrågor för att möjliggöra vår välfärd på lång sikt, rättsfrågor och en tydlig värdeorienterad politik utan att för den saken skull bli konfessionell, är Odell drivkraftsfrågor. Tydlig internationell kristdemokrati!!

En fräsch åldersblandning, helt olika arbetsbakgrunder och en tydligt gemensam plattform kunde skönjas hos denna utmanande trio.
Vid frågestunden kunde ett stort allvar skönjas hos Göteborgs partimedlemmar. Samma sjukdomssymtom som råder på riksnivå har spridit sig ut i landet under åratal, där folk är rädda för att ifrågasätta Hägglund och öppet kräva en förändring. Många verkade dock stärkas av denna trios frimoiga framtställan!!
Nu är det upp partiets medlemmar att säga sitt!!
För att nominera så kan Ni maila chatrine.palsson.ahlgren[at]kristdemokraterna.se före den 23 okt.

Gör Din röst hörd!!
🙂:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: