Egypten hävdar rätten att mörda judar

Det militanta moderata Muslimska Brödraskapet fortsätter blomma ut i takt med den Arabiska våren.

Nu talar en av ledarna, Dr. Salah Sultan, öppet om att det är ok att mörda judar som besöker Egypten.

Och på radion här i Sverige diskuterar man varför turismen har dalat i detta land… hmmm, jag undrar jag….

Dessutom,
Nära en kvarts miljon kristna räknas ha flytt undan Egyptens nya islamistiska strömningar sedan Mubarak plockades bort.

EGYTP — Nearly 93,000 Coptic Christians have left Egypt since 19 March, a report by an Egypt-based Coptic NGO has said.
The number may increase to 250,000 by the end of 2011, according to Naguib Gabriel, the head of the Egyptian Federation of Human Rights, which released the report.

Svenska politiker och journalister har inga kommentarer…

5 svar to “Egypten hävdar rätten att mörda judar”

  1. Sam Says:

    Märkligt att västvärlden verkar vara helt förblindad för detta.
    Man frågar sig hur det är möjligt.
    Du har nog rätt i att det stora problemet är att media i Sverige m.fl länder är för fega att skriva nåt. Jihad Jane kan ju dyka upp nån kväll!!!
    Sam

  2. joakimfreiman Says:

    Att västvärlden blundar beror på självvald blindhet och ett latent judehat. Man vill helt enkelt inte se detta. Om detta är ett resutatet av demokratisk vår – så känns det ganska otäckt. Västvärldens nonchalans kombinerat med egyptisk intolerans kommer skapa större obalans.

    Otäck utveckling. Att försvara sina territorier är väl en sak – men att medvetet planera mord och att uppmana människor till utrotande av civila oskyldiga pga landstillhörighet och etnisk tillhörighet är skrämmande.
    Det är väl den stora skillnaden, generellt sett, mellan Israel och de närmast belägna grannarna. Att ett av folken har det andra folkets utplånande på dagordningen. Denna mörka målsättning färgar,förmörkar och förstör fredsunderlaget, folket och framtiden.

    Som israel ska man alltså inte få finnas till. Och i det nya Palestina ska inga judar få tillåtas bo. Och skulle de komma över den egyptiska gränsen så står man beredd med sin ”mottagningskommitté”…

    Andra länder vill bara få till kärnvapen så fort som möjligt för att utplåna landet med dess invånare. Inte undra på att fredsprocessen kyls av ständigt och jämnt…

    Ett Israel som försvarar sig får alltid kritik. Ett Israel som inte försvarar sig kommer bli utplånat… Undra just vilka knappar FN och company ska trycka på för att få fram ett nytt fredsförslag??

  3. Birgit Severin Forslund. Says:

    Skriver under på joakimfreiman

Lämna en kommentar